Ανακοινώσεις
21/11/2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Επίσκεψη στα γραφεία του ΕΒΕ Λάρνακας πραγματοποίησαν δέκα στελέχη σημαντικού Κινέζικου Συμβουλευτικού Οίκου, οι οποίοι πραγματοποιούν επίσκεψη στη Λάρνακα, διερευνόντας εκ μέρους πελατών τους τη δυνατότητα συνεργασιών και   επενδύσεων στη Λάρνακα.

Οι Κινέζοι Σύμβουλοι ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο του ΕΒΕ Λάρνακας κ. Όθωνα Θεοδούλου για την οικονομία της Λάρνακας, για τα έργα τα οποία βρίσκονται υπο εξέλιξη, όπως και για αυτά τα οποία πρόκειται να προσφοροδοτηθούν ή να υλοποιηθούν από τον ιδιωτικό τομέα.                                                                                                                                             

Ο κ. Όθ. Θεοδούλου επίσης ενημέρωσε την Κινέζικη αντιπροσωπεία για τα πλεονεκτήματα τα οποία προσφέρει η Κύπρος λόγω της στρατηγικής της θέσης, του φορολογικού, τραπεζικού και ασφαλιστικού συστήματος, όπως και λόγω της συμμετοχής της στην Ε.Ε.                                                                                                                                                              

Η Κινέζικη αποστολή επέδειξε ζωηρό ενδιαφέρον για τις προοπτικές που διανοίγονται από τη μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών, όπως και για το ενιαίο έργο Λιμανιού – Μαρίνας, την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του παλαιού Αεροδρομίου Λάρνακας, το Γκολφ Τερσεφάνου, την τουριστική προοπτική της Λάρνακας κ.α.                                                                                                                                                                                                     

Το Επιμελητήριο και οι Κινέζοι Σύμβουλοι συμφώνησαν να συνεχίσουν την επαφή και τη συνεργασία στην αναπτυξιακή προοπτική της Λάρνακας.