Ανακοινώσεις
31/10/2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Επίσκεψη κ. Αβέρωφ Νεοφύτου στα γραφεία του ΕΒΕ Λάρνακας

Στα πλαίσια των επαφών των μελών του ΕΒΕ Λάρνακας με τους πολιτικούς αρχηγούς και τους υπόψηφιους για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος του ΔΗ.ΣΥ κ. Α. Νεοφύτου επισκέφθηκε τα γραφεία του ΕΒΕ Λάρνακας συνοδευόμενος από Βουλευτές και στελέχη του κόμματος, όπου παρουσία επιχειρηματιών της Λάρνακας έγινε συζήτηση για τοπικά θέματα, αλλά και θέματα της εθνικής οικονομίας γενικότερα.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Λάρνακας κ. Σταύρος Σταύρου στην τοποθέτηση του αναφέρθηκε στις επιδιώξεις του Επιμελητηρίου στα κύρια τοπικά θέματα όπως μετακίνηση εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών, υλοποίηση των δύο φάσεων (3η 4η φάση) Λάρνακας – Δεκέλειας και πραγματοποίηση του ενιαίου έργου Λιμανιού – Μαρίνας, ενώ επεσήμενε τη σημασία της προσέλκυσης ξένων επενδυτών, της αξιοποίησης της καινοτομίας, της ανάπτυξης του τουριστικού ρεύματος και της περαιτέρω σταθεροποίησης του τραπεζικού συστήματος.

Ο κ. Σταύρος Σταύρου στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα του φακέλου κατοχύρωσης του χαλουμιού, καθ΄ότι ο τομέας πραγμτοποιεί αλματώδεις αυξήσεις, ενώ όχι μόνο οι εξαγωγές αλλά και η πλειοψηφία της παραγωγής γάλακτος προέρχεται από την επαρχία Λάρνακας.

Τέλος ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Λάρνακας δεν παρέλειψε να επαναλάβει το ενδιαφέρον και την προσμόνή όλων των επιχειρηματιών για επίλυση του Κυπριακού και ενοποίηση της Κυπριακής οικονομίας.

Ο κ. Νεοφύτου στην τοποθέτηση του αναφέρθηκε στην άνοδο της εθνικής οικονομίας, μετά από την κρίση σε όλους τους τομείς, όπως τουρισμό, κατασκευές κ.α. και στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των ξένων αγορών προς την Κύπρο, ενώ προέβλεψε περαιτέρω πρόοδο της Κυπριακής οικονομίας με αύξηση των ρυθμών ανάπτυξης. Ο Πρόεδρος του ΔΗ.ΣΥ δήλωσε αισιοδοξία για βελτίωση και πρόοδο της τοπικής οικονομίας με τη μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και την πραγματοποίηση του ενιαίου έργου Λιμανιού – Μαρίνας.

Κατόπιν έγινε παραγωγική συζήτηση με ερωτήσεις μελών του Επιμελητηρίου και εισηγήσεις ειδικότερα στα θέματα του ενιαίου έργου Λιμανιού – Μαρίνας, της τυροκομίας κ.α.