Ανακοινώσεις
02/10/2018

 

BUSINESS FORUM ΚΥΠΡΟΥ - ΛΙΒΑΝΟΥ

Πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία το Business Forum Κύπρου – Λιβάνου στις 27-29 Σεπτεμβρίου 2018 στο ξενοδοχείο Radisson Blue στη Λάρνακα.

Στα εγκαίνεια του Forum το οποίο περιλάμβανε έκθεση υπηρεσιών όπου συμμετείχαν 32 εκθέτες, εκ μέρους του Επιμελητηρίου μίλησε ο Αντιπρόεδρος Εμπορίου του ΚΕΒΕ κ. Όθωνας Θεοδούλου, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της ανάπτυξης των Κυπρο-Λιβανικών εμπορικών σχέσεων, όπως και της προώθησης των επενδύσεων και συνεργασιών στη Λάρνακα, η οποία αποτελεί το πιο προσοδοφόρο επιχειρηματικό πεδίο.

Χαιρετισμό στο Forum απεύθυναν εκ μέρους του Δήμου Λάρνακας ο Αντιδήμαρχος κ. Ιάσωνας Ιασωνίδης, η Πρέσβειρα του Λιβάνου κ. Claude Al Hajal, ο Πρόεδρος του Κυπρο-Λιβανικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου κ. Αντώνης Χ” Ρούσος, ο συντονιστής του Forum κ. George Mufarish και ο Πρόεδρος της Astrobank κ. Shadi Karam.

Την έκθεση Υπηρεσιών επισκέφθηκε πολυπληθής αποστολή εκατόν και πλέον Λιβάνιων επιχειρηματιών οι οποίοι έδειξαν ζωηρό ενδιαφέρον για διάφορους τομείς όπως τον τουρισμό, τις επιχειρήσεις ανάπτυξης γης, την επισιτιστική βιομηχανία κ.α. Την έκθεση επισκέφθηκαν δε και Λιβάνιοι επιχειρηματίες οι οποίοι είναι εγκατεστημένοι στην Κύπρο.

Η έκθεση την οποία συνδιοργάνωσε το ΕΒΕ Λάρνακας με την εταιρεία Cedars Pavilion, αποτελεί πρώτη προσπάθεια σε σειρά ενεργειών του Επιμελητηρίου Λάρνακας, για προώθηση των επενδύσεων και των συνεργασιών με ξένους επιχειρηματίες.