Ανακοινώσεις
09/01/2013

Κατόπιν αιτήματος του ΕΒΕ Λάρνακας πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Υπουργό Εμπορίου  Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλή Συλικιώτη για το θέμα της μετακίνησης των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου από τη Λάρνακα και για την εφαρμογή των Κανονισμών SEVESO II στην περιοχή δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας.

Στην συνάντηση παρευρέθησαν ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Λάρνακας κ. Όθωνας Θεοδούλου, ο Διευθυντής του Οργανισμού και εκπρόσωποι των επηρεαζόμενων από την εφαρμογή των Κανονισμών SEVESO II.  Εκ μέρους του Δήμου Λάρνακας ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Λουρουτζιάτης και ο Δημοτικός Γραμματέας, ο Δήμαρχος Λειβαδιών κ. Μάριος Αρμένης και ο Κοινοτάρχης Ορόκλινης κ. Παρπούνας.

Ο κ. Υπουργός ενημέρωσε το ΕΒΕΛ , τους επηρεαζόμενους Δημάρχους και Κοινοτάρχες για τη διαδικασία δημιουργίας του ενεργειακού κέντρου στο Βασιλικό η οποία εισέρχεται σε νέα φάση με την κατακύρωση της εταιρείας η οποία μαζί με τον ΚΟΔΑΠ την ΑΗΚ και τον ΚΕΤΑΠ θα συγκροτήσουν (αφού καταλήξουν θετικά οι διαπραγματεύσεις) τον Οργανισμό ο οποίος θα διαχειριστεί το έργο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε επίσης το  θέμα της εφαρμογής των Κανονισμών SEVESO II στην περιοχή των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου.  Για το θέμα τοποθετήθηκαν ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Λάρνακας, οι Δήμαρχοι Λάρνακας και Λειβαδιών, ο Κοινοτάρχης Ορόκλινης και εκπρόσωποι των επηρεαζόμενων.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Λάρνακας κ. Όθωνας Θεοδούλου ευχαρίστησε τον Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού για την ενημέρωση και επανέλαβε τις θέσεις του Επιμελητηρίου οι οποίες αποτελούν και θέσεις της πόλης για σύντομη μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου από την Λάρνακα.
Ο κ. Όθωνας Θεοδούλου διατύπωσε επίσης τη θέση του Επιμελητηρίου για αναστολή της εφαρμογής των Κανονισμών SEVESO II μέχρι την μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου και τήρηση της Συμφωνίας Κυπριακής Δημοκρατίας και Δήμου Λάρνακας.